Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

"Απειλείται το ένα πέμπτο της χλωρίδας και της πανίδας"!

Με αφανισμό απειλείται, ένα στα πέντε ζώα της Γης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ισχύει και για τα φυτά, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 174 ερευνητές, ανά τον κόσμο.


Παράλληλα, διεξάγεται στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, η Σύνοδος Κορυφής 200 χωρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι κυβερνήσεις και να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία, της βιοποικιλότητας του πλανήτη.


Είναι άμεση ανάγκη λοιπόν, να τεθούν ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι στόχοι, έως το 2020, ώστε να προστατευθούν τα είδη και τα οικοσυστήματα, που κινδυνεύουν, από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, την μόλυνση και την κλιματική αλλαγή.

Η ευρεία έρευνα, μελέτησε δεδομένα από 25.000 είδη θηλαστικών, πουλιών, αμφίβιων, ερπετών και ψαριών και αξιολόγησε εκ νέου, την κατάσταση των ειδών που περιλαμβάνονται στην ''κόκκινη λίστα'' της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN).

Η IUCN, προειδοποίησε, ότι η Γη απειλείται ξανά με μαζικό αφανισμό στην ιστορία της, μετά τον πέμπτο που πριν από 65 εκατ. χρόνια, εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

Οι επιστήμονες συμπέραναν, ότι κατά μέσο όρο 50 είδη, μετακινούνται πιο κοντά στην εξαφάνιση κάθε χρόνο, λόγω επέκτασης των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, που προκαλούν καταστροφή των φυσικών ενδιαιτημάτων των ζώων, αλλά και εξαιτίας του εξελικτικού ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Από την άλλη πάντως, η μελέτη διαπίστωσε, ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες προστασίας αποδίδουν, καθώς 64 είδη, έχουν βελτιώσει την κατάστασή τους.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, οι σοβαρότερες απώλειες από άποψη βιοποικιλότητας, λαμβάνουν χώρα, στη Νοτιοανατολική Ασία.

Τα αμφίβια αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο (41%) ενώ τα πουλιά τον μικρότερο (13%).

Ο επιφανής βιολόγος-οικολόγος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Έντουαρντ Ο.Γουίλσον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ''η ραχοκοκαλιά της βιοποικιλότητας υποσκάπτεται''.
------------------------------------------------
πηγή : cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...