Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σαφάρι πνευμάτων για τουρίστες στη Μαλαισία!

Ο Francis Nantha είναι ένας κάπως ασυνήθιστος ξεναγός. Και αυτό διότι είναι ο υπεύθυνος ξενάγηοης τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν τις περιοχές εκείνες της Μαλαισίας στις οποίες συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα. Απώτερος στόχος κάθε τέτοιας ξενάγησης είναι να μπορέσουν οι τουρίστες, ντόπιοι ή ξένοι, να δουν κάποιο φάντασμα ή όποια άλλη υπερφυσική εκδήλωση.Το σαφάρι φαντασμάτων κοστίζει 44 δολλάρια και ξεκινά με ένα γεύμα θαλασσινών, καθώς ο Nantha ισχυρίζεται ότι αυτό κάνει τους συμμετέχοντες πνευματικά ισχυρότερους και λιγότερο επηρεπείς σε...
δαιμονική κατοχή. Επίσης, για τον ίδιο λόγο μοιράζονται και φυλαχτά, ενώ ο Nantha προειδοποιεί: «Μην κινηθείτε έντονα, μη γελάτε και μην κοιτάζετε επίμονα, αν δείτε φάντασμα. Τέτοια συμπεριφορά ίσως κάνει τα πνεύματα να κινηθούν προς το μέρος σας».Η πρώτη στάση της νυκτερινής περιπέτειας είναι σε ένα δένδρο ηλικίας 150 ετών, στο οποίο λέγεται ότι κατοικεί το πνεύμα ενός ερπετού. Σε αυτό το σημείο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τοποθετούν γάλα και αυγά κάτω από το δένδρο και ζητούν καθοδήγηση από το πνεύμα.Η συνέχεια διαδραματίζεται σε κοιμητήριο της πόλης Kuala Lumpur, όπου μέσα σε απόλυτη σιωπή οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια ανάμεσα στα μνήματα, προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιο φάντασμα. Ο Nathan ισχυρίζεται ότι μια ομάδα επισκεπτών του είχαν δει αυτή τη χρονιά το κοιμητήριο γεμάτο με φαντάσματα όταν η λάμψη ενός κεραυνού φώτισε ξαφνικά την περιοχή.Το επόμενο σημείο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα και ο Nathan δεν αφήνει τα μέλη της ομάδαςνα κατέβουν απότο φορτηγάκι. Πρόκειται για τη κορυφή ενός λόφου όπου λέγεται ότι υπάρχουν θηλυκά βαμπίρ, τα οποία επιτίθενται στους άνδρες.Μεταξύ άλλων αξιοθέατων περιλαμβάνεται ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός που σύμφωνα με τους θρύλους είναι στοιχειωμένος από ανθρώπους που αυτοκτόνησαν εκεί, καθώς και μια πρώην φυλακή, στην οποία οι κρατούμενοι λέγεται ότι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία προκειμένου να ανοίξουν πύλες σε άλλες διαστάσεις.Η αλλόκοτη εκδρομή τελειώνει με μια τελετή όπου οι συμμετέχοντες τρίβουν με χυμό γλυκολέμονου το μέτωπο, τα χείλη τους και τις άκρες των δακτύλων τους. Στη διάρκεια της τελετής ο Nantha με μια ψηφιακή κάμερα βγάζει φωτογραφίες τους παρεβρισκόμενους. Και όπως δηλώνει: «Αν υπάρχει κοκκινωπή αύρα γύρω σας στις φωτογραφίες, τότε πρέπει αμέσως να επισκεφθείτε κάποιον εξορκιστή. Διότι αυτό σημαίνει ότι κακόβουλα πνεύματα έχουν προσκολληθεί επάνω σας στη διάρκεια της τουριοτκής ξενάγησης».Αλήθεια ή όχι, το γεγονός είναι ότι οι έξυπνες ιστορίες του Nantha σε συνδυασμό με την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα των τοπίων που επισκέπτονται, έχουν κάνει ανάρπαστες τις αλλόκοτες αυτές εκδρομές, καθώς είναι κάτι το πρωτόγνωρο και προσφέρουν ισχυρές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που σκεπτικιστές επισκέπτες, μεταξύ των οποίων κάποιες φορές και δημοσιογράφοι, μετά βίας συγκρατήθηκαν να μην το βάλουν στα πόδια από τον τρόμο τους.
Να μια ακόμα ιδέα για την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας τη στιγμή που κάθε χωριό έχει τον δικό του θρύλο και ιστορία να διηγηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...