Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ατενίστας (atenistas) : Η Αθήνα στο λαό της!

Στις 21 Οκτωβρίου η εκπομπή του Mega ''Πρωταγωνιστές'' φιλοξένησε τους υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής. Σε όλους έκανε την ερώτηση αν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη atenistas.  Κανένας δεν ήξερε. 
Οι atenistas είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές και έχει ως στόχο να ομορφύνει την Αθήνα! 
Ας δούμε τις θέσεις τους:


Θεωρούμε την υπεράσπιση της προσβασιμότητας
στο δημόσιο χώρο στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες.


Πιστεύουμε στη δύναμη της μικρής κλίμακας.
Δυστυχώς δεν θα είμαστε εμείς που θα κάνουμε την πόλη ένα τεράστιο πάρκο ή θα την απαλλάξουμε από το μποτιλιάρισμα. Πριν φτάσουμε εκεί, υπάρχουν εκατομμύρια μικρά, σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί.

Οι δράσεις και οι καμπάνιες των atenistas δεν θα είναι «μια κι έξω».
Θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.

Επικαλούμαστε τη νομιμότητα.
Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας της Αθήνας προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας

Έχουμε μανία με την καθαριότητα.
Η Αθήνα δείχνει βρώμικη για ένα εκατομμύριο λόγους. Οι ευθύνες είναι όλων μας. Ο συμβιβασμός με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση την πόλη είναι άγνωστο γράμμα για τους atenistas. Σηκώνουμε τα μανίκια και καθαρίζουμε.

Είμαστε δίπλα στους τουρίστες.
Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης και η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε μερίδιο σε μια πιο φιλική, πιο εξυπηρετική και πιο χαμογελαστή Αθήνα.

Αγαπάμε τα μέσα μεταφοράς και τα ποδήλατα.
Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια της Αθήνας.

Υπερασπιζόμαστε την επιχειρηματικότητα.
Οι πολιτικές ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης επενδύσεων αποτελούν όρο οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης για την Αθήνα.


Δεν νοσταλγούμε.
Γιατί δεν βρίσκουμε κανένα νόημα. Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν της πόλης μας, το αναδεικνύουμε, αλλά μέχρι εκεί. Το «σήμερα» είναι το μόνο που έχουμε.

Συγκεντρώνουμε χρήματα για καλό σκοπό.
Όταν δεν περιμένουμε τα πάντα από το κράτος θα εκπλαγούμε ευχάριστα όταν συνειδητοποιήσουμε πόσα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν αν κινητοποιήσουμε πολίτες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι χορηγίες υπέρ της πόλης είναι ένα αναξιοποίητο πεδίο δράσης που φιλοδοξούμε να το τροφοδοτήσουμε με νέα ενέργεια.

Αναγνωρίζουμε τις θετικές πλευρές της πόλης.
Ο καλός atenistas δεν είναι επαγγελματίας γκρινιάρης για να μην βλέπει πόσα καλά έχει να δώσει αυτή η πόλη. Θέλουμε να τα αναδείξουμε. Και να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν την Αθήνα κάθε μέρα καλύτερη.

Έχουμε πίστη.
Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλά ξέρουμε καλά ότι κάθε νίκη, όσο μικροσκοπική κι αν δείχνει, θα μας κάνει πιο δυνατούς. Επειδή πέσαμε πολύ χαμηλά το να ξανασταθούμε στα πόδια μας είναι ένα ταξίδι που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής έχουν καθαρίσει πολλά σημεία της πόλης μετατρέποντας απλά και βρώμικα οικόπεδα σε χώρους όμορφους γεμάτους λουλούδια! Μάλιστα στο Σύνταγμα μοίρασαν δωρεάν 3.000 φυτά. Ένα απλό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μια όμορφη πόλη! 
Αυτοί που υπόσχονται ότι θα αλλάξουν την πόλη μας αλήθεια έχουν σκεφτεί ποτέ ότι αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά πρέπει να ξεκινήσεις από τους ίδιους τους πολίτες και τα θέλω τους; 
Από την άλλη κι εμείς οι ίδιοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι υποσχέσεις είναι ''πολιτικός λόγος'' δηλαδή κάτι σαν θρύλος (μια ιστορία που βασίζεται εν μέρει σε αλήθειες και εν μέρει σε πραγματικά γεγονότα!)
Όπως λένε και οι ίδιοι : «Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.»
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα τους :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...