Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές: Όλοι κερδισμένοι και ικανοποιημένοι... Ρώτησε κανείς τους πολίτες;

Μια μέρα πριν τις επαναληπτικές εκλογές θέλω να υπενθυμίσω σε όλους το σουρεαλιστικό πολιτικό σκηνικό όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις μίλησαν για νίκη! Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία σε δημοκρατική χώρα να διεξάγονται εκλογές για να κερδίσουν όλοι μόνο και μόνο για να νιώθουνε καλά οι ίδιοι οι πολιτικοί! 
Ας θυμηθούμε σε λίγες γραμμές τις δηλώσεις της κάθε παράταξης
Το ΠΑΣΟΚ είναι ευχαριστημένο γιατί παραμένει πρώτο.
Η Ν.Δ. νιώθει απόλυτη δικαίωση γιατί η διαφορά έπεσε σε πολύ μικρη διαφορά σε σχέση με τις περσινές εκλογές.
Το Κ.Κ.Ε. είχε αύξηση των ψήφων του κι αυτό από μόνο του έφερε πανηγύρια.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι επίσης ικανοποιημένος γιατί διατήρησε τα ποσοστά του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κάτι για τα αποτελέσματα που αφορούν το κόμμα του αλλά οτί ο λαός καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ!
Η Δημοκρατική Αριστερά δήλωσε επίσης ικανοποιημένη!
Οι οικολόγοι επίσης αφού πανελλαδικά έπιασαν το 3% που τους δίνει ελπίδες για να μπουν στη βουλή.
Και τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς καν να έχει ανακοινώσει το κόμμα της δήλωσε ότι ο κόσμος τη στηρίζει και τον ευχαριστεί!
Πραγματικά θα ήθελα ένας να μου εξηγήσει τον λόγο που έγιναν αυτές οι εκλογές!  Αρχικά οι εκλογές υποθετικά είχαν τοπικό ενδιαφέρον και όλοι ανεξαιρέτως ανέλυσαν τις εκλογές με βάση τις βουλευτικές εκλογές. Όμως καλό είναι κάποιος να εξηγήσει στους πολιτικούς πως έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα διέκριναν αυτή τη διαφορά της φύσης των εκάστοτε εκλογών. 
Μια άλλη απορία που προκύπτει είναι ότι κανένας δε θορυβήθηκε που σχεδόν ο μισός πληθυσμός δεν πήγε να ψηφίσει... Και προβλέπεται την Κυριακή να μην πάνε ούτε όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.
Όσον αφορά την αποχή... Προσωπική άποψη του υπογράφοντος ότι η αποχή δεν είναι πολιτική άποψη με τον τρόπο που εκφράζεται... Τα πολιτικά δικαιώματα υπάρχουν για να τα ασκούμε όλοι! για μένα πολιτική κίνηση θα ήταν αυτό το τεράστιο ποσοστό να ασκούσε το εκλογικό του διακίωμα ψηφίζοντας άκυρο που είναι μέρος της εκλογικής διαδικασίας. Πιστεύω ότι θα προκαλούσε μεγαλύτερη έκπληξη ένα ποσοστό 50% άκυρων ψηφοδελτίων. Θα προβλημάτιζε... 
Τέλος ας αναρωτηθούμε οι ίδιοι οι πολίτες τι θα αλλάξει ή τι αναμένουμε να αλλάξει σε αυτές τις εκλογές. Η απάντηση θα ήταν ''τίποτα''. Ποιος όμως έκανε κάτι για να αλλάξει; Απέχοντας αφήνουμε ελεύθερο πεδίο να δράσει αυτό που ονομάζουμε πολιτική σκηνή ένας όρος που τείνει να εξελιχθεί σε όρο θεατρικού είδους με όλο αυτό το σουρεαλισμό που το περιβάλλει. Αμφιβάλλετε; Δείτε τις δηλώσεις και του δεύτερου γύρου. Πριν ακόμα βγουν είναι έτοιμες. Έτοιμη η δήλωση της νίκης, έτοιμη και η δικαιολογία της ήττας.  Πολιτικός λόγος ή μονόπρακτα; Αναρωτιέμαι.. Και λυπάμαι προσωπικά για την πολιτική επειδή σημαίνει ακριβώς όσα δε γίνονται....Ας αλλάξουμε το πολίτευμα μας! Ένα πρωτότυπο πρωτάθλημα κομματικών ποδοσφαιρικών ομάδων. Στο τέλος της σαιζόν ο πρωταθλητής θα κυβερνούσε! Άλλωστε δε βλέπω διαφορές μεταξύ των οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων από αυτών των πολιτικών κομμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...