Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση δημάρχου Αλεξανδρούπολης: «Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος»! (βίντεο)


Σοκ και αμηχανία προκαλεί με το παραλήρημα του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης που ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες.
"Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος" ανέφερε σε κάποια στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η αίθουσα πάγωσε.
Στη συνέχεια, προειδοποίησε την Αθήνα να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, γιατί τότε θα χάσει τη Θράκη.
"Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος".
"Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα", κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν βέβαια και οι γεωγραφικές γνώσεις του Ευάγγελου Λαμπάκη, καθώς πιστεύει ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο.
"Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις.
Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία.
Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν", είπε στον κοινό που είχε μείνει εμβρόντητο ο Ευάγγελος Λαμπάκης.
Ε. Λαμπάκης: "Μάς έχει εγκαταλείψει η Αθήνα και κάποιοι θα πέσουν πάνω μας"
Διευκρινίσεις για τη δήλωση του ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους έδωσε μέσω του real fm 97.8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.
Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι "δεν είπα πως θα κάνω την Θράκη εγώ ανεξάρτητη", προσθέτοντας ότι "αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση".
"Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Αθήνα, όσοι θέλουν να πέσουν πάνω στη Θράκη, θα το κάνουν", τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις, όπως είπε, "ώστε να με προσέξει η Αθήνα και να αναδείξω τον πολύπαθό τόπο, τον Έβρο".


Σχολιασμός : Σαν κάτι να μου θυμίζει αυτό... Θυμηθείτε τι λεγόταν για την Κρήτη και την ανεξαρτησία της από την Ελλάδα...Θυμηθείτε τι μαθαίνουν οι γείτονες μας για τα σύνορα των χωρών τους, σκεφτείτε τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία. Δεν ξέρω πόσο χαζός μπορεί να είναι αυτός ο δήμαρχος, ή τι μπορεί να θέλει να πει ο ποιητής, αλλά αφού του επιτρέπουν να έχει ακόμα το αξίωμα του και δε θεωρείται εχθρός της πατρίδας του, τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον άνθρωπο... Όπως και να έχει τα λεγόμενα του μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από όποιον έχει τέτοια σχέδια... Τη στιγμή που οι ελληνικές μειονότητες στις γειτονικές χώρες προσπαθούν να κρατηθούν και να δηλώνουν Έλληνες, οι δικοί μας «Έλληνες» σκέφτονται να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια σιγά σιγά... Σαν πολλά να μαζεύονται... 
Έψαξα από περιέργεια το θέμα γενικά στο ίντερνετ και είδα ότι γίνεται ένας μικρός χαμός (κυρίως από φανατικούς για να είμαι ειλικρινής) σχετικά με την ελπίδα να δημιουργηθεί τούρκικο ανεξάρτητο κράτος της Θράκης. Παραθέτω κι ένα βίντεο όχι τόσο για τις περιοχές που θεωρεί ως «αλύτρωτες», αλλά γιατί μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει σημαία(!) όπου σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα τους ήταν η σημαία του αγώνα κατά των Ελλήνων και των Βουλγάρων που τους θεωρούν κατακτητές(!) Τονίζω αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από προπαγάνδα αλλά λεγόμενα όπως τα παραπάνω δεν νομίζω ότι βοηθάνε και ιδιαίτερα την κατάσταση...





Αλήθεια ποιο από τα δύο βίντεο είναι πιο ανθελληνικό; Διαλέγω το πρώτο....
Και ένα ακόμη σχόλιο... Όντως η Θράκη έφτανε κάποτε ως το Μόναχο...Στην...Κατοχή! 


Υ.Γ. παραθέτω προηγούμενα κείμενα που έχουν αναρτηθεί σχετικά με το θέμα των ελληνικών περιοχών:
Ανεξαρτησία Κρήτης
Η Γεωγραφία των γειτόνων
Δώρο τα Ίμια στην Τουρκία


Άντε και με το καλό πίσω στις πόλεις κράτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...