Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου: Ρατσισμός με δύο σταθμά και δύο μέτρα...

Πριν αρχίζεις να φωνάζεις και να υποστηρίζεις δικαιώματα αγαπητέ αναγνώστη, να σε προειδοποιήσω πως το παρακάτω κείμενο δεν έχει να κάνει με το ίδιο νομοσχέδιο, ούτε με το αν είμαι υπέρ ή κατά αυτού. Επίσης δεν πρόκειται να αναλύσω τι ακριβώς περιγράφει το νομοσχέδιο, ούτε πού βοηθάει. Η είδηση θα έχει αναπαραχθεί σε όλα τα μέσα και μπορείς να ενημερωθείς. 
Μου δίνει απλά την αφορμή να αναρωτηθώ για ακόμα μια φορά, πώς γίνεται σε όλα όσα αφορούν μειονότητες να προχωράμε «μπροστά και να προάγεται ο πολιτισμός» την ίδια στιγμή που για τους ίδιους περίπου λόγους κάποια άλλα πράγματα απαγορεύτηκαν. 

Ήταν αρχές 2000 όταν στην Ελλάδα ζήσαμε το «θέμα των ταυτοτήτων», με μεγάλη μερίδα του κόσμου να ζητάει να μην αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Η αφαίρεση έγινε με το σκεπτικό πως αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και η αναγραφή του ήταν αντίθετη προς το νόμο. 
Βλέπουμε λοιπόν πως ένας άνθρωπος που νιώθει χριστιανός ορθόδοξος, θέλει την χώρα να πηγαίνει πεντακόσια χρόνια πίσω (χριστιανοταλιμπάν θα τον χαρακτήριζαν το 2000, αλλά δεν υπήρχε το facebook να ξέρουν τη λέξη όλοι οι κριτές του πληκτρολογίου), ενώ η αναγραφή του φύλου, όπως το νιώθει το άτομο, άσχετα με τη βιολογική του υπόσταση, αποτελεί πολιτισμό και βήμα μπροστά για αυτή τη χώρα. 
Πάμε και σε μια άλλη αντιστοιχία. Η ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα ήταν εκεί, όπως ήταν εκεί για να πανηγυρίσει το σύμφωνο συμβίωσης πριν λίγο καιρό. Λογικό φυσικά.Επαναλαμβάνω, όχι για να γίνω κουραστικός αλλά ξεκάθαρος, πως αν είναι σωστό ή λάθος είναι υποκειμενικό και δεν ενδιαφέρει το παρόν κείμενο. Κάνω σύγκριση με μια άλλη κοινότητα, αυτή των ορθοδόξων. Η πρώτη διοργάνωσε gay prides σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πάλι θεωρήθηκε βήμα μπροστά. Όταν έγινε το συλλαλητήριο για τις ταυτότητες μαντέψτε. Φτάσαμε πάλι στον Μεσαίωνα. Αυτή η ικανότητα της μίας κοινότητας να μας πηγαίνει στο μέλλον γιατί εκφράζεται ανοιχτά και διεκδικεί το τι νιώθει, έναντι του «σκοταδισμού» μιας άλλη κοινότητας που εκφράζεται ανοιχτά και διεκδικεί το τι νιώθει, δείχνει νομίζω ξεκάθαρα τι θέλει να πει και ο τίτλος της ανάρτησης. 
Αν πάμε πίσω (όχι στον...μεσαίωνα, στο 2000!) θα δούμε πως η θρησκευτική - και όχι μόνο - ηγεσία ζήτησε δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων, κάτι το οποίο φυσικά η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε. Πρόσφατα είχαμε κι ένα δημοψήφισμα άνευ λόγου και αιτίας, που δείχνει πως συνταγματικά τουλάχιστον ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει, αν το ήθελαν....Δεν σχολιάζω ούτε την τότε θετική στάση της αντιπολίτευσης υπέρ της Εκκλησίας, που έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους, μιας και αργότερα ήρθαν στην εξουσία, χωρίς να αλλάξουν τίποτα στο θέμα. Παρόλα αυτά κάλπες στήθηκαν από την εκκλησία τότε και το αποτέλεσμα έφερε πάνω από 3.000.000 υπογραφές! Για να καταλάβουμε λίγο το μέγεθος του αποτελέσματος θα αναφέρω τα στατιστικά του τελευταίου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα:
Ψήφισαν 6.161.140 πολίτες. Βρέθηκαν 5.803.987 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 94,20%), 310.812 άκυρα (ποσοστό 5,04%) και 46.341 λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%). πηγή
Το ΟΧΙ πήρε περίπου 3.500.000 ψήφους με 62 % περίπου! Σκεφτείτε λοιπόν αν είχε γίνει τότε δημοψήφισμα και μάλιστα με λογικά μικρότερη συμμετοχή των υποστηριχτών των καινούριων ταυτοτήτων, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα...
Όταν πήγαν τα αποτελέσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκείνος είπε πως δεν μπορεί να τα λάβει υπόψη, αφού δε διοργανώθηκαν από επίσημη αρχή (βλέπεις όπως δεν υπήρχε το facebook, δεν υπήρχε και το avaaz για να το πάρουν σοβαρά...)
Θα μου πεις ότι είναι ακραία η ανάλυση που κάνω και ότι φοράω παρωπίδες. Αν ισχύει αυτός ο ισχυρισμός, τότε έχω πετύχει όταν μιλάω για ρατσισμό απέναντι στους ορθοδόξους. Γιατί όταν οποιαδήποτε άλλη κοινότητα διεκδικεί, είναι βήμα μπροστά. Κι αν δεν θέλεις να φαίνεται άνιση η σύγκριση ας δούμε κάτι άλλο με θρησκευτικά κριτήρια όπως τα ενισχυμένα δικαιώματα μουσουλμάνων στην χώρα μας με πρώτα και καλύτερα τα μόρια που χρειάζονται μουσουλμάνοι της Θράκης για να εισέλθουν σε σχολές που οι υπόλοιποι μαθητές χρειάζονται διπλάσια και τριπλάσια μόρια (για το θέμα έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν πάλι χωρίς ρατσιστική διάθεση, προσπαθώντας να καταλάβω γιατί κάποιος μουσουλμάνος Έλληνας που πάει σε ελληνικό σχολείο και μετέχει της ίδιας παιδείας με τους υπόλοιπους Έλληνες, δεν χρειάζεται τα ίδια μόρια με τους υπόλοιπους...).
Συμπέρασμα; Στην Ελλάδα μπορείς να διεκδικήσεις τα πάντα, σωματικά, ψυχικά, θρησκευτικά, εκτός κι αν είσαι χριστιανός ορθόδοξος. Σε αυτή την περίπτωση μοιάζεις με κάποιον μισαλλόδοξο που μισεί την πρόοδο(;) και θέλει την χώρα έρμαιο των παπάδων... Μπορεί να σε πουν και χρυσαυγίτη, ποτέ δεν ξέρεις...  Αρκεί να έρθει η πρόοδος και ο πολιτισμός και  να φύγει ο Μεσαίωνας....

Υ.Γ. Ιστορικά την εποχή που την Ευρώπη μάστιζε ο Μεσαίωνας και η Ιερά Εξέταση έκαιγε κόσμο, ο ελλαδικός χώρος, κάτω από τη σημαία της Ρωμανίας (που αργότερα οι ιστορικοί ονόμασαν Βυζαντινή Αυτοκρατορία), ζούσαν μια χαρά. Επίσης ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι. Άρα ένας ορθόδοξος δεν μπορεί να γυρίσει στον μεσαίωνα γιατί δεν τον έζησε! 

Σταύρος Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...