Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Δείτε την έκρηξη σε εκκλησία στην Αίγυπτο και τις αντιδράσεις...Μήπως ο θρησκευτικός πόλεμος δεν είναι μακρια;

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που επέβαλαν οι αρχές της Αιγύπτου γύρω από εκκλησίες σε όλη τη χώρα, μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία.
Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών περισσότεροι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και πράκτορες έχουν αναπτυχθεί και σημεία ελέγχου έχουν στηθεί σε όλες τις επαρχίες. Επίσης απαγορεύεται να σταθμεύουν αυτοκίνητα κοντά σε εκκλησίες.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως εκατοντάδες ύποπτοι έχουν συλληφθεί, χωρίς να ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Με εντολή του υπουργείου Παιδείας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια.
Καταδίκη και από την Τουρκία
Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα την "ποταπή και τρομοκρατική" βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς εναντίον εκκλησίας Χριστιανών Κοπτών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων και εξέφρασε την "αλληλεγγύη" της στον αιγυπτιακό λαό.
"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ποταπή τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε μεγάλο αριθμό αθώων ανθρώπων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
 Η Τουρκία είναι "σοκαρισμένη" από αυτή την επίθεση, που είχε στόχο "την κοινωνική ειρήνη στην Αίγυπτο, χώρα αδελφική και φιλική", επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται η "αλληλεγγύη" του τουρκικού λαού, καθώς "η Τουρκία έχει υποφέρει πολλές φορές από την τρομοκρατία".
Από τη πλευρά του, το Οικουμενικό Συμβούλιο των Εκκλησιών καταδίκασε σήμερα την βομβιστική ενέργεια που έγινε χθες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με στόχο πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί σε ναό Χριστιανών Κοπτών, χαρακτηρίζοντάς την ως "τρομερή επίθεση".
"Το Οικουμενικό Συμβούλιο των Εκκλησιών καταδικάζει την τρομερή επίθεση εναντίον αθώων πιστών, έξω από την εκκλησία των Αγίων στην Αλεξάνδρεια", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η οργάνωση, που εδρεύει στην Γενεύη, ενθάρρυνε επίσης τους Αιγύπτιους να παραμείνουν "δυνατοί και ενωμένοι".
Το Οικουμενικό Συμβούλιο των Εκκλησιών στην ανακοίνωσή του επισημαίνει επίσης ότι ανάλογες επιθέσεις έχουν γίνει σε χριστιανικούς ναούς στο Ιράκ και καλεί "τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, τους θρησκευτικούς ηγέτες και τις κυβερνήσεις της περιοχής να ενεργήσουν γρήγορα και αποφασιστικά για να προστατεύσουν τα θεμελιώδη θρησκευτικά δικαιώματα των πιστών όλων των δογμάτων".
Πυρά στον Πάπα
Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ 'Αζχαρ,'Αχμεντ αλ Τάγιεμπ κατηγορεί τον Πάπα για ανάμιξη στις υποθέσεις της Αιγύπτου καθώς σήμερα επέκρινε την έκκληση του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας' προς τους ηγέτες του κόσμου να προστατεύσουν τους χριστιανούς, κρίνοντας ότι ήταν μια "απαράδεκτη ανάμιξη" στις υποθέσεις της Αιγύπτου.
"Δεν συμφωνώ με την άποψη του Πάπα και ρωτώ γιατί ο Πάπας δεν ζήτησε την προστασία των μουσουλμάνων όταν αυτοί σκοτώνονταν στο Ιράκ;", τόνισε ο ιμάμης που είναι επικεφαλής του ανώτατου εκπαιδευτικού θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ, το οποίο εδρεύει στο Κάιρο.
"Απέναντι στις θρησκευτικές διακρίσεις, την κακοποίηση την αδιαλλαξία που πλήττουν σήμερα κυρίως τους χριστιανούς (...). Τα λόγια δεν αρκούν, χρειάζεται συγκεκριμένη και σταθερή δέσμευση των ηγεσιών των χωρών", είχε δηλώσει ο Ποντίφικας χθες Σάββατο στη Ρώμη.
Επικρίνοντας τον Πάπα, ο μεγάλος ιμάμης αλ Τάγιεμπ επανέλαβε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την καταδίκη του αναμφίβολα της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έξω από ορθόδοξη κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Το Σάββατο είχε κάνει λόγο για "απεχθή ενέργεια που απαγορεύεται από το Ισλάμ".
Ο ανώτατος σουνίτης ιερωμένος ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής με την Κοπτική Εκκλησία προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια των εντάσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων ώστε να επιλυθούν οι διαφορές. Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες.
Λίγο αργότερα ο μεγάλος ιμάμης επισκέφτηκε τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου Σενούντα Γ' στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο.
Η ένταση έχει αυξηθεί εδώ και ένα χρόνο μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αιγύπτου. Οι Κόπτες που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 6 έως 10% των 80 εκατομμυρίων Αιγυπτίων, αισθάνονται ότι βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας και υπό απειλή.

πηγή : news247.gr
Δείτε και το βίντεο από την ώρα της έκρηξης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...