Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Le Figaro: Χρέος 2.500 χρόνων από Ευρώπη προς Ελλάδα

Οι δύο Γάλλοι καθηγητές φιλοσοφίας, Thierry Formet και Martin Steffens, δημοσιεύουν ένα κοινό κείμενο στην εφημερίδα Le Figaro, που διαπνέεται ιδιαίτερα από φιλελληνικό πνεύμα, κάνοντας λόγο για χρέος 2.500 χρόνων της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.

Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος. χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα.
Οι δύο καθηγητές θυμίζουν ότι η χώρα μας έβαλε τα θεμέλεια της Ευρώπης και αναρωτιούνται πώς γίνεται η Ελλάδα να απειλείται από τις τράπεζες, επικρίνοντας παράλληλα τη στάση αδιαφορίας προς τη χωρα μας των Ευρωπαίων εταίρων μας.

-Ευρώπη δεν είναι το όνομα μιας πριγκίπισσας της Φοινίκης;

-Οι ακαδημίες δεν έγιναν στη μνήμη του πρώτου μεγάλου θεσμού της γνώσης που ιδρύθηκε από τον Πλάτωνα στον κήπο του Ακάδημου, στην Αθήνα;

- Τα Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φέρουν το όνομα που δόθηκε από τον Αριστοτέλη στη σχολή του, το Λύκειο;

- Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν ακόμη και σήμερα τη γεωμετρία από τα θεωρήματα του Θαλή και του Πυθαγόρα;

- Ο γιατρός δεν πρέπει να δώσει τον όρο του Ιπποκράτη;

- Τέχνη, λογοτεχνία, μυθολογία, τεχνικές κάθε είδους...

Ο κατάλογος αυτών που οφείλουμε στην Ελλάδα είναι μακρύς"

Γράφουν οι δύο καθηγητές, ενώ τονίζουν ότι:
"Από τη στιγμή που οι τράπεζες απειλούν τη ζωή όλων, γίνονται εχθρός του λαού" και καταλήγουν:

"Αυτό που απαιτεί από μας σήμερα η Ελλάδα , είναι να τιμήσουμε το ανεξάντλητο χρέος μας προς αυτήν, καθιστάμενοι αντάξιοι των θεσμών που μας κληροδότησε. Η δράση λοιπόν, που θα αναλάβουμε δεν μπορεί να είναι μόνον οικονομική"!!!

--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...