Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Όχι στα διόδια! Πώς και γιατί;

Επειδή έχει γινεί πολλή κουβέντα γύρω από το αν τα διόδια είναι νόμιμα ή όχι ας δούμε το θέμα.
Ας δούμε μια έρευνα του Ανδρέα Αγγέλη, μέλους των Επιτροπών Πολιτών και Εργαζομένων κατά των διοδίων:
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σαν επιχείρημα ενάντια στον αγώνα μας ότι τα διόδια υπάρχουν παντού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι όντως έτσι; Μια έρευνα που κάναμε στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει . Παρακάτω αναγράφουμε αυτούσιο το σχετικό κείμενο από το επίσημο site της ΕΕ:
Διόδια υπάρχουν οδικά διόδια σε πολλές χώρες, όπως στην αυστρία, τη γαλλία, την ελλάδα, το ηνωμένο βασίλειο, την ιρλανδία, την ισπανία, την ιταλία, την ουγγαρία, την πολωνία, την πορτογαλία, τη σλοβακία, τη σλοβενία και την τσεχική δημοκρατία. η πληρωμή διοδίων σε ορισμένες χώρες (αυστρία, ουγγαρία, σλοβακία, σλοβενία και τσεχική δημοκρατία) γίνεται με την αγορά αυτοκόλλητου σήματος που πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο του οχήματος.
http://europa.eu/abc/travel/gettingthere/index_el.htm
Όπως φαίνεται και από το κείμενο στα παρακατω κρατη ΔΕΝ υπάρχουν διοδια:

Γερμανια- Ολλανδια -Δανια - Σουηδια- Νορβηγια - Φινλανδια- Ρουμανια-Βοσνια- Ελβετια- Ισλανδια - Μαλτα- Κυπρος- Λεττονια
- Λιθουανια - Εσθονια - Λουξεμβουργο - Βελγιο κλπ. Επισης δεν υπαρχουν
στην Ρωσια.

Στις Αυστρια , Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχική Δημοκρατία ισχύει το αυτοκολλητο που τα αγοραζεις ακομη και απο μεγαλα βενζιναδικα , οπως τα δικα μας τελη κυκλοφοριας και δεν υπαρχουν σταθμοι διοδιων επιπροσθετα.
Διόδια υπάρχουν σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου πληρώνουμε και υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκα διόδια, ενώ στις υπόλοιπες χώρες όπου υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν διόδια. Σε πολλές χώρες που εισπράτονται διόδια το ποσόν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Τα διόδια σταματούν μόλις γίνει αποσβεση του αυτοκινητόδρομου.

Περιττό να αναφέρουμε την άριστη κατάσταση των ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων, στις περισσότερες χώρες, καθώς και την ύπαρξη ασφαλών και καλοσυντηρημένων παραδρόμων και εναλλακτικών διαδρομών στις χώρες όπου υπάρχουν διόδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένας οδικός παράδεισος για τους κατοίκους, αλλά χαρακτηρίζει τον πλιατσικολογικό και ληστρικό «υπηκόους» του. Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο , δηλαδή τον ελληνικό λαό που εξεγείρεται μαζικά και συντονίζεται πανελλαδικά μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα.
Ας δούμε τώρα τι λέει και το Σύνταγμα της Ελλάδος και το αν είναι παράνομα τα διόδια ή όχι : 
- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος. (§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).

- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).



Διαβάστε και αυτό

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).
Επιπλέον συμβούλες για όσους θέλουν να μην πληρώνουν τα διόδια :


1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Και για τα διόδια Ελευσίνας που δεν ανοίγουν έτσι : 


Στα διόδια Ελευσίνας , οι μπάρες δεν είναι αρθρωτές, όπως επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ασφαλείας :

Η πρακτική αυτή της εταιρίας είναι τελείως παράνομη. Ο εγκλωβιζόμενος οδηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μήνυση σε βάρος του υπαλλήλου, του επόπτη και της εταιρίας για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη κράτηση.

Αν θέλει να αποφύγει αυτή την διαδικασία και αφού διαμαρτυρηθεί έντονα έχει τις εξής δυνατότητες:

1. Αν έχετε και άλλους συνεπιβάτες , μπορούν να σηκώσουν την μπάρα ή να την παραμερίσουν (εάν η μπάρα υποστεί οποιαδήποτε φθορά είναι ευθύνη αποκλειστικά της εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ που δεν χρησιμοποιεί αρθρωτές μπάρες ασφαλείας)

2. Αν είστε μόνος :

α. βγάζετε τον κώνο που έχουν τοποθετήσει απο πίσω απο το αυτοκίνητο

β. Κάνοντας όπισθεν πηγαίνετε στην διπλανή ουρά

γ. Κολλάτε απο πίσω στο προηγούμενο αυτοκίνητο και αφού σηκώθει ή μπάρα μόλις περάσει περνάμε και μείς κολλητά πριν προλάβει να κατέβει η μπάρα.Η τελευταία αυτή μέθοδος είναι δοκιμασμένη απο πολλους συναγωνιστές οδηγούς που αρνουμενοι τον εκβιασμό των ιδιωτικών εταιριών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
Τέλος ας δούμε σε βίντεο την άποψη ενός ποινικολόγου καθώς και την άρνηση πληρωμής από έναν γνωστό στους ποδοσφαιρόφιλους προπονητή, τον Σάββα Κωφίδη και οι αποφάσεις δικές σας...:


2 σχόλια:

  1. h mh plhrwmh diodiwn einai ena fainomeno pou ksenizei arketous shmpolites mas. exoume symbibastei me to paranomo ''ntavatzhliki'' tous toso pou ean to arnh8oume mas exoun kanei na noiw8oume oti paraviazoume kai ton nomo.. egw exw na pw oti ayto prepei na stamathsei. proswpika exw papsei na plhrwnw diodia edw kai polu kairo akomh kai sta 8ewritika ''nomima'' opws isxurizontai..(attikh odos) h kinhsh ayth prepei omws na mazikopoih8ei mpas kai katalabei kapoios epitelous oti o ellhnikos laos d einai mhxanh paragwghs xrhmatwn..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για την άποψη. Η προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τπ blog πέρα των ειδήσεων είναι να ενημερωθούν όλοι για όσα δικαιούμαστε. Και δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε όπως δείχνουν τα υπάρχοντα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...