Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα vs Ευρώπη : Ποιος χρωστάει σε ποιον; Μπορούμε χωρίς Ευρώπη;

Επειδή πολλά ακούγονται και επειδή ο όρος Ψωροκώσταινα της Ευρώπης για μένα αντικατοπτρίζει μόνο τους πολιτικούς μας και τη μιζέρια που προσπαθούν να επιβάλλουν ας δούμε λίγο αν η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη με δέκα απλές σκέψεις:





1) Είμαστε στην Ευρώπη πριν από σχεδόν όλους τους σημερινούς λαούς. Μια ματιά στην ιστορία και ο αρχαίος ευρωπαϊκός πολιτισμός σημαίνει μόνο ελληνικός!
2) Παλιότερα η Ευρώπη δεν είχε κράτη, είχε ελληνικές αποικίες
3) Το όνομα Ευρώπη είναι ελληνικό!
4) Η λέξη Ευρώ βγαίνει από την Ευρώπη!
5) Τα νομίσματα της αρχαίας Ελλάδας είχαν την ίδια σημασία για την Ευρώπη όσο σήμερα το ευρώ!
6) Πριν εμφανιστούν οι αρχές της οικονομίας είχαμε... συμμαχικό ταμείο στη Δήλο!
7) Μεγάλο μέρος των εσόδων των σημερινών κρατών προέρχεται από τις επισκέψεις τουριστών σε μουσεία, όπου έχουν ελληνικά εκθέματα!
8)Τα πρώτα δάνεια σε όλον τον κόσμο ήταν ελληνικά! Οι άλλοι λαοί δανείστηκαν γλώσσα, γραφή, τέχνες, επιστήμες, φιλοσοφία και σχεδόν τα πάντα. Α! και να μην το ξεχάσουμε... Δημοκρατία!
9)Ιστορικά οι Ευρωπαίοι μας χρωστάνε και το γεγονός ότι παραμείναμε Ευρωπαίοι! Από την αρχαιότητα λες και κάποιος μας έδωσε τον ρόλο του πορτιέρη, απαγορεύσαμε την είσοδο των Περσών, αργότερα εξαπλωθήκαμε μέχρι την Ινδία, με την Επανάσταση οι Τούρκοι επέστρεψαν στην Ασία και ναι, ακόμα και όταν η Ευρώπη κόντεψε να γίνει Γερμανία(!) πάλι τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να προετοιμάσουν κατάλληλα οι σύμμαχοι την αντεπίθεση.
10)Τέλος,επειδή μέσα σε δέκα λόγους δεν μπορούν να χωρέσουν όλα όσα μπορούμε να πούμε για το ποιος χρωστάει σε ποιον θα κλείσουμε με ερώτηση: Έστω ότι η Ελλάδα εξαφανίζεται από την Ευρώπη παίρνοντας μαζί της όμως και όσα έχει δώσει... Αλήθεια τι ακριβώς θα είναι η Ευρώπη;

Επομένως το ερώτημα θα έπρεπε να διατυπωθεί αλλιώς: Η Ευρώπη μπορεί χωρίς την Ελλάδα; Γιατί Ελλάδα υπήρχε και πριν την Ευρώπη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...