Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς

Στη Διπλάρειο Σχολή στην πλατεία Θεάτρου ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 11/11 το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς, με θέμα την «Αντοχή των υλικών».
Έλληνες δημιουργοί κόμικς θα εκφράσουν ομαδικά με το πενάκι τους την «Αντοχή των υλικών» πλαισιωμένοι από αναδρομικές εκθέσεις και αφιερώματα σε κορυφαίους ξένους, όπως ο Βρετανός δημιουργός του «V for Vendetta», Ντέηβιντ Λόιντ, στον οποίο το Φεστιβάλ διοργανώνει αναδρομική έκθεση.
Ποιο είναι λοιπόν το όριο αντοχής των υλικών; Τι θα συμβεί αν το φθάσουμε ή αν το ξεπεράσουμε; Μέσα σε ένα περιβάλλον δυσμενούς φόρτισης έχουμε στρέψη, κάμψη, παραμόρφωση, θλίψη;
Στις εγκαταλελειμμένες αίθουσες της Διπλαρείου Σχολής το κοινό έρχεται σ' επαφή με το έργο του σχεδιαστή Ντέηβιντ Λόιντ, με αφορμή τα 30 χρόνια, από τότε που μαζί με τον συγγραφέα Άλαν Μουρ, εξέδωσαν το κόμικ «V for Vendetta», για να περιγράψουν, ένα σκοτεινό μέλλον, όπου ένας μυστηριώδης άνθρωπος, ο V, μάχεται εναντίον μιας φασιστικής κυβέρνησης. 
Η μεταφορά του V for Vendetta στον κινηματογράφο θα το κάνει γνωστό στο πλατύ κοινό και η μάσκα που δημιούργησε ο Λόιντ για τον κεντρικό ήρωα θα γίνει σύμβολο πολιτικής ανυπακοής και μαχητικού ακτιβισμού.
Το Φεστιβάλ κάνει αφιέρωμα στον διασημότερο και μακροβιότερο αντιήρωα των ευρωπαϊκών κόμικς, τον Diabolik, που κλείνει φέτος τα 50 χρόνια ζωής. Αριστοκράτης διαρρήκτης υψηλών στόχων, χρησιμοποιεί ευφάνταστες μεθόδους δράσης και δεν διστάζει ακόμα και να σκοτώσει όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του. Κυνικός και εστέτ, αδίστακτος και ρομαντικός, με αυστηρό προσωπικό ηθικό κώδικα, ο Diabolik και οι ιστορίες του σχεδιάζονται από τον Τζουζέπε Παλούμπο, τον βασικότερο ανανεωτή του Diabolik την τελευταία δεκαετία.
Φιλοξενείται ακόμα η ατομική έκθεση του γάλλου Ιβάν Αλαγκμπέ, με τα οξυδερκή και ειρωνικά κόμικ του, για μεταναστευτικά και φυλετικά θέματα. Ακόμα φιλοξενείται η έκθεση του ιταλού Ντανιέλ Μπρόλι, γνωστού για την πλαστογραφια που είχε αποκαλύψει ο ίδιος ότι έκανε από το 1981- 1993, μεταφράζοντας για εφημερίδες και περιοδικά «ανέκδοτα» διηγήματα γνωστών συγγραφέων, που στην πραγματικότητα έγραφε ο ίδιος, μιμούμενος το στυλ τους και προσθέτοντας κάποια δική του πινελιά.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης την ατομική έκθεση του πρόωρα χαμένου Λάζαρου Ζήκου, ο οποίος άφησε πίσω του ένα πλούσιο εικαστικό έργο. Στο Φεστιβάλ παρουσιάζεται η έκθεση «Ζωγραφιές του φθινοπώρου», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Χριστόφορου Μαρίνου, που εστιάζει σε άγνωστα σχέδια της περιόδου 1983-1995 και τις φωτογραφίες της Κλεοπάτρας Χαρίτου από τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που παρουσιάστηκαν πέρσι στο Μουσείο Μπενάκη.
Παρουσιάζεται η 3D κόμικς-εγκατάσταση «Κοσμογονία» της Έλενας Ναβροζίδου, η σειρά «Ηommeless», του Κώστα Μανιατόπουλου, η Έκθεση Αφίσας «Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009», με αφίσες που σχεδιάσθηκαν από δημιουργούς της Θεσσαλονίκης και καταγράφουν την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής στην πόλη, στο διάστημα τριών δεκαετιών και 17 εικαστικές εγκαταστάσεις σε δωμάτια και διαδρόμους της Διπλαρείου Σχολής.
Στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, επέλεξε δέκα ελληνικές ταινίες από τον ελληνικό κινηματογράφο του 70 και τον νέο, που θα προβάλλονται καθημερινά, δοκιμάζοντας σε μεταξύ τους συνδιαλλαγή την «αντοχή των υλικών» τους μέσα στον χρόνο.

πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...