Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Άγριος ξυλοδαρμός οπαδού της Χρυσής Αυγής (βίντεο και σχολιασμός)


Video που ανέβηκε στο Youtube δείχνει αιμόφυρτο νεαρό ο οποίος φορά μπλούζα με το «Μολών Λαβέ» στην πλάτη, να προσπαθεί να αποφύγει τους διώκτες του εισερχόμενος σε κατάστημα. Στο video είναι εμφανής η προσπάθεια των υπαλλήλων του καταστήματος να προστατεύουν το νεαρό, ο οποίος τρομαγμένος προσπαθεί να κρυφτεί. Δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, ούτε πότε συνέβη. Δείτε το video:



Σχολιασμός :
Πριν αρχίσετε να μοιράζετε το βίντεο δεξιά και αριστερά με θετικά σχόλια, ας δούμε τα πράγματα με μία πιο ψύχραιμη ματιά. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου, ούτε ως φαντασία, να υποστηρίξω κάποιον φασίστα. Είμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ της «ιδεολογίας» (γνώμη μου, η ιδεολογία εμπεριέχει ίχνη λογικής σκέψης για αυτό και τα εισαγωγικά) του φασισμού και όσα εν γένει γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Σε αυτό το βίντεο όπως και σε οτιδήποτε αντίστοιχο (φωτογραφίες, κείμενα κτλ) υπάρχουν δύο αναγνώσεις, όμως αν απλά παρακολουθήσετε τα σχόλια και τις διαμάχες του «πόλεμου των πλήκτρων» (η επανάσταση δε γίνεται έτσι, μόνο η αφορμή μπορεί να δοθεί από αυτόν τον «πόλεμο») θα διαπιστώσετε στείρα αντιπαλότητα, όπως σε όλα τα πράγματα στην Ελλάδα. 
Επομένως θα απευθυνθώ και στα δύο άκρα αυτής της σύγκρουσης :
Προς οπαδούς Χρυσής Αυγής 
Όταν νιώθεις δυνατός μέσα σε μια μάζα ανθρώπων είναι λογικό να ξεπερνάς τα όρια και να νιώθεις πως έχεις εξουσία ενώ στην πραγματικότητα είσαι απλά ένα μέρος της μάζας που κάνει φασαρία. Το να θεωρείς πως ο συγκεκριμένος είναι ένας καλός Έλληνας και κρίμα που τον χτυπούν, κάνει αυτομάτως και τους διώκτες του καλούς Έλληνες αφού δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να απορρίπτουν ρατσιστικά μια άλλη ιδεολογία. Η βία φέρνει βία και δυστυχώς κάποιος την ξεκίνησε. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κείμενο πάνω στις αντιθέσεις μου με τις θέσεις ενός μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία του κειμένου. Αν κάποια στιγμή νιώσετε τον τρόμο που ένιωσε ο «συνάδελφος» σας παραπάνω, ίσως καταλάβετε τον τρόμο που προκαλείτε σε άλλους ανθρώπους. Βέβαια για εσάς οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι, αλλά η στοιχειώδη ευγένεια του Έλληνα (αν μπορώ να δεχτώ πως είστε τέτοιοι και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα σας) θα έπρεπε να σας έχει μάθει πως οι αρχαίοι δε διαχώριζαν τον κόσμο σε ανθρώπους Έλληνες και ζώα βαρβάρους, αλλά μιλούσαν για τους Έλληνες και τους Βαρβάρους ως προς τη μόρφωση και όχι τη γενεαλογία... Όποιος δε φέρει αυτή τη μόρφωση είναι βάρβαρος. Αλήθεια πόσο Έλληνες είναι οι υποστηρικτές σας;

Προς μη οπαδούς της Χρυσής Αυγής
Αν αυτό το βίντεο είναι για εσάς λύτρωση σας υπενθυμίζω μια άλλη τακτική των φασιστών. Όταν στην κατοχή σκότωναν έναν Γερμανό, την πλήρωναν δεκάδες από την άλλη μεριά.. Δε λέω να φοβάται κανείς και να μένει άπραγος όμως άλλο πράγμα είναι να προστατεύσεις κάποιον που δέχεται επίθεση και άλλο πράγμα να ξεκινάς μια επίθεση προς κάποιον ιδεολογικά αντίθετο, έστω και σε αυτή την ακραία μορφή. Η βία φέρνει πάντα βία, είναι ένα κομμάτι κοινό και στις δύο πλευρές, κάτι που σας ενώνει που καταδικάσετε. Δέχομαι ότι ο φασισμός πρέπει να εξαλειφθεί. Δέχομαι πως ο ρατσισμός είναι από μόνος του απάνθρωπος. Αλλά χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του σαν λύση ενός προβλήματος, γινόμαστε αυτομάτως συνυπαίτιοι αυτού του προβλήματος. Πρώτος θα βοηθούσα έναν μετανάστη που θα κυνηγούσαν οι της Χρυσής Αυγής. Πρώτος θα βοηθούσε και για έναν οποιοδήποτε άνθρωπο τρέχει να σώσει τη ζωή του, όπως σε αυτό το βίντεο. Αυτό κάνει ο πραγματικός Έλληνας, πάντα με γνώμονα τη γνώση και τον πολιτισμό που κουβαλάει και όχι με εθνικιστικές φανφάρες και φυλετικές ανωτερότητες. Η πόλωση δημιουργεί δύο επικίνδυνα άκρα. Ακόμα και σε έναν μαγνήτη τα ισχυρά πεδία βρίσκονται στα άκρα. Εκεί βρίσκεται η ένταση. Η ψυχραιμία είναι κάπου στη μέση, εκεί που και ο μαγνήτης εξισορροπεί τις δύο δυνάμεις και δημιουργεί ουδετερότητα.   

Υ.Γ. : Το βίντεο στάθηκε η αφορμή. Οι αντιδράσεις προς τα λόγια μου δεκτές. Αν μπορούν να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους αυτοί που θα τις εκφράσουν. Σίγουρα ο φανατισμός θολώνει την κρίση, επομένως όλα τα περιμένω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...