Προσωπικό μήνυμα του διαχειριστή

Το ΣΤΑΥΡΟ-ΛΕΞΟ είναι προσωπική δουλειά ετών ολόκληρων (ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2010!) και σαν παιδί μου θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει γνώσεις, παιδεία και απόψεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως εμένα τον ίδιο. Ο τίτλος άλλωστε μιλάει για Σταύρου Λέξις, επομένως η υπογραφή μου βρίσκεται παντού σε αυτό το blog.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χρόνος μειώθηκε και τα ενδιαφέροντά μου αυξήθηκαν. Απέκτησα μια υπέροχη οικογένεια και η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου. Τα πρώτα μου έργα είναι ήδη εκεί έξω. Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα των εκδόσεών μας, καθώς και την προσωπική μου σελίδα ως συγγραφέας. Σας περιμένω να συναντήθουμε σε όποιο από τα ταξίδια αυτά προτιμάτε.
Με παρηγορεί πως η επιλογή μου για διαχρονικά άρθρα από το διαδίκτυο ήταν σωστή, καθώς τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον μένει αμείωτο από εσάς για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ενισχύει το ενδιαφέρον μου για να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπάω.

Σταύρος

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ποδαρικό για το 2014!


Προληπτικοί ή μη, οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο καλό... ποδαρικό την πρώτη μέρα του νέου έτους! Ο πρώτος άνθρωπος που θα μπει στο σπίτι ή στο γραφείο μας μετά την αλλαγή του χρόνου, θεωρείται πως μεταδίδει την καλοτυχία ή την κακοτυχία του για μία ολόκληρη χρονιά!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τζαφάρ: Πώς καταρρίπτεται ο ρατσισμός σε 2 λεπτά (βίντεο)

Μέσα σε δύο μόλις λεπτά αυτή η ταινία μικρού μήκους «λέει» με τον πιο απλό και συγκινητικό τρόπο όσα χρειάζονται να ειπωθούν για τον ρατσισμό.
Της Νάνσυ Σπετσιώτη, με τους Ναταλία Δραγούμη, Νίκο Ψαρρά, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Waseem Aktar, Χαρά Τσιόνγκα, Γεωργία Κατσικονούρη.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όλους! Μην ξεχνάμε το θρησκευτικό μήνυμα της σημερινής γιορτής και κατ' επέκταση την ανάγκη για αγάπη προς όλους, όχι μόνο τώρα αλλά και τον υπόλοιπο καιρό. Είναι κρίμα αυτό το ''πνεύμα'' να έρχεται για τόσες λίγες μέρες το χρόνο και όχι συνέχεια... Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να φωλιάζουν μέσα μας μέχρι του χρόνου με σκοπό να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.






Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Θεράπευσαν το σύνδρομο Down σε ποντίκια

Ένα τεράστιο βήμα σε ό,τι αφορά την πρόληψη του συνδρόμου Ντάουν έκαναν επιστήμονες στην Ιταλία, οι οποίοι κατάφεραν να το θεραπεύσουν σε ποντίκια προτού καν αυτά γεννηθούν! Την καινοτομία πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μπολόνια, με επικεφαλής την καθηγήτρια Renata Bartesaghi, οι οποίοι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οφείλουν την επιτυχία τους στη χρήση μιας ουσίας που υπάρχει σε αντικαταθλιπτικά φάρμακα, όπως το Prozac.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος είναι τέλειος; Ένα video ανθρωπιάς που συγκλονίζει!

Ένα εξαιρετικό βίντεο κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, βάζοντας κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς στο τραπέζι: Tι πραγματικά σημαίνει ομορφιά, πόσο ρατσιστές είμαστε απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τι συμβαίνει όταν τα ταμπού σπάνε; Δείτε πώς μια ομάδα που στηρίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αρθρώνει λόγο μέσα από ένα συγκλονιστικό project με τίτλο "Γιατί ποιος είναι τέλειος; Ελάτε πιο κοντά!".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...